Acupunctuur Gerben De Schuiteneer

Acupunctuur Gerben De Schuiteneer | Acupunctuur Beveren - Acupunctuur Gerben De Schuiteneer

Auriculotherapie, wat is dat?

Auriculotherapie is ontwikkeld door de franse arts Paul Nogier begin de 20ste eeuw en vervolgens verder uitgewerkt in het Oosten. De basis is strikt wetenschappelijk en kan worden verklaard doordat tijdens de ontwikkeling van het embryo een weerspiegeling van de relatie tussen hersenen en lichaam zich op het oor manifesteert. Deze neurofysiologische correlatie werd bevestigd door MRI onderzoeken en laat toe om via het oor signalen naar de hersenen te sturen om therapeutische doelen te bereiken.

Wanneer er zich een probleem in het lichaam manifesteert komt er bepaalde informatie langs de zenuwbanen, via het oor, naar de hersenen. Daardoor vindt men ter hoogte van het oor punten terug die er normaal niet zijn. Deze punten hebben bepaalde karakteristieke eigenschappen; ze zijn pijnlijk bij druk.

Bij het behandelen van deze punten worden de zenuwbanen naar de hersenen geactiveerd. Hierdoor wordt een efficiënter genezingsproces in gang gezet doordat de aangedane regio, bij bijvoorbeeld pijn, op een niet-aangedane locatie kan worden behandeld.

Wanneer u bij ons in behandeling komt heeft u de keuze tussen lasertherapie met de puntzoeker (toestel specifiek gemaakt voor auriculotherapie) of het gebruik van flinterdunne naaldjes. Kinderen worden in principe altijd met laser behandeld. Behandeling hiermee is volstrekt pijnloos en veilig. Meestal worden nog een aantal lichaams-acupunctuurpunten behandeld ter ondersteuning van de therapie.

 

Uit praktijkervaring blijkt dat auriculotherapie uitzonderlijk goed in te zetten is bij pijn, gewichtsverlies, rookstop en als ondersteuning bij alle vormen van verslaving. Bij andere klachten kan dit mogelijks ook toegepast worden, neem contact op voor meer informatie.

Interesse?

Klik op de knop hiernaast en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Klik op de knop hieronder en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.